Nieuw Spirit
Ontdek het Leven

Het is de gedachte die telt

Dr, David R. Hamilton

 

Wij adviseren je om dit boek via tweedehands sites te zoeken.

Op alle mogelijke levensterreinen spel ons gedachte- en gevoelsleven een belangrijke rol. Via biochemische processen, maar ook op energetisch niveau werken gedachte en gevoelens door in ons lichaam, tot zelf in onze genen en de structuur van ons DNA. Dat is de gedurfde, maar niettemin door uitgebreid wetenschappelijk onderzoek onderbouwde boodschap van dit boek.
onderwerpen die aan bod komen: genezende werking van gedachtekracht, heling door aanraking, goede vibraties, geheugen van water, liefde en angst, de macht van collectieve intenties, in- en uitschakeling van genen enzovoort. Hamilton schrijft toegankelijk en praktisch. Veel van wat hij beschrijft kunnen we zelf ervaren of toepassen in ons dagelijks leven. Hij moedigt de lezer aan bewust en verantwoordelijk met kracht van de intentie om te gaan, want we creëren daarmee immers onze eigen werkelijkheid! 


INTRO

Dr. David Hamilton is één van de meewerkende wetenschappers aan het boek en de film “What the Bleep do we Know”. Hamilton is doctor in de organische chemie en werkte voor de farmaceutische industrie. Hij schrijft met dit boek een wetenschappelijk werk in eenvoudige bewoordingen en dat alleen al maakt hem een fantastisch schrijver. Maar weinig intellectuelen zijn hiertoe in staat. Ook als je geen wetenschappelijke achtergrond hebt, kun je dit boek goed lezen. Het is verbluffend om te lezen hoe gedachten, gevoelens en intenties invloed hebben op ziekte en gezondheid en het leven van jezelf en anderen.

 

BELANGRIJKE BOODSCHAP

De onderwerpen die aan bod komen in dit boek zijn; de genezende werking van gedachtekracht, heling door aanraking, goede vibraties, het geheugen van water, liefde en angst, de macht van collectieve intenties, de in- en uitschakeling van genen en nog veel meer. Heel veel interessante onderwerpen, die op een toegankelijke, praktische en toepasbare manier beschreven zijn. Hamiltons boodschap is, dat via biochemische processen, maar ook op energetisch niveau, gedachten en gevoelens op ons lichaam inwerken tot zelfs in de genen en de structuur van ons DNA. Deze boodschap is onderbouwd door uitgebreid wetenschappelijk onderzoek.

 

GROTE VERANTWOORDELIJKHEID

Tijdens het lezen van dit boek was ik meerdere keren verbaasd over de verhalen over deze meetbare invloed van onze gedachten en intenties op onszelf en op anderen, zelfs op collectief niveau. Hamilton voert veel verschillende onderzoeken aan die deze theorie bevestigen. Het energetisch veld, zo zegt hij, omhult alle mensen en alle materie; elke gedachte, emotie of vibratie is in dit veld aanwezig en ook te voelen. Je kunt het je als volgt voorstellen; stel je een spinnenweb voor waar aan elk draadje een mens verbonden is met het bewustzijn. Elke gedachte, elk gevoel en elke intentie wordt door het draadje in het spinnenweb gebracht en kan door andere mensen gevoeld en ontvangen worden. Het maakt niet uit of deze gedachten of gevoelens positief of negatief zijn, ze vibreren allemaal in het web. Ik realiseerde me dat deze kennis een enorme verantwoordelijkheid met zich mee brengt, want hoe vaak zeg je iets vriendelijks, terwijl je iets negatiefs denkt of voelt over die andere persoon.

 

GUMMETJE

Het is wetenschappelijk bewezen dat deze tweeledigheid storingen in het energetische veld veroorzaken. De ontvanger – de andere persoon – voelt in het eigen energetisch veld beide emoties en voelt dus feilloos aan dat je woorden niet echt gemeend zijn. Dit zorgt voor onderlinge weerstanden en conflicten, logisch toch? Wanneer je dus negatieve gedachten in jezelf herkent, kun je die onmiddellijk corrigeren door gedachten van vergeving te sturen naar de persoon waarover je negatieve gedachten koestert. Vergeving werkt als een gummetje, het wist direct alle negativiteit weg!

 

HET BESTAAT!!!!!! Je kunt nagaan dat dit ook collectief het geval is met de hele mensheid. Als je ervan overtuigd bent dat je de wereld niet kunt veranderen, zal ook deze gedachte in het web terecht komen en opgepikt worden door andere mensen. Andersom kunnen gedachten van liefde, vrede, geluk en eenheid ook het web ingestuurd worden en het is wetenschappelijk bewezen dat de collectieve sturing van dit soort gedachten een enorme rimpeling in het weg geeft, dat overal op de wereld ontvangen wordt. Collectieve meditaties voor vrede werken dus echt! Collectieve gedachten over een nieuwe wereld die gebaseerd is op liefde en eenheid, kunnen een verandering in de wereld veroorzaken. Ik zou zeggen, laten we veel vaker collectief mediteren, zoals we in het verleden gedaan hebben. Laten we samen de schouders eronder zetten en de wereld veranderen, liever vandaag dan morgen. We hebben niet zoveel tijd meer, en trouwens, wie zou willen wachten? Een heel praktisch boek dat je ogen zal open voor de werking van gedachten en dat je verder kan helpen op je spirituele pad, zodat we samen de hemel op aarde kunnen realiseren. 

 
 
 
 
google-site-verification: googleae70da3b9f2c6104.html